8 april 2013

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”




 
De aanhoudende winterkoude heeft ons gedwongen om wat langer stil te staan. Misschien was het een intuïtief signaal van de natuur om ons te helpen 'te verinnerlijken', tijd te geven aan ons lichaam en onze gedachten om voor te bereiden op het komende seizoen.


De Lente.....het moment om lichaam en geest te zuiveren
 
“Een gezonde geest in een gezond lichaam”


In de lente komt alles in de natuur weer tot leven. Het is
hét moment bij uitstek om uw lichaam te zuiveren en uw
geest een adempauze te geven. Voelt u zich loom, moe en
futloos? De typische lentemoeheid is een signaal dat uw
lichaam toe is aan ontgifting.


We kunnen ons lichaam niet zuiveren als onze geest angsten, zorgen, stress, enz. ons vasthoud, en zo zullen we ook geen innerlijke vrede en geluk kunnen vinden als onze lichamen zijn vergiftigd.
We wassen ons lichaam wel alle dagen, maar evenzeer is het belangrijk dat de geest, het denken en voelen, gereinigd en gezuiverd wordt.

Alle onzuiverheid veroorzaakt ziekte en onregelmatigheid in de functionering van het lichaam. Het zelfde geldt voor de geest. Er zijn onzuiverheden die in het geestelijk vlak liggen, welke de oorzaak kunnen zijn van verschillende ziekten en, door de geest te zuiveren, werkt men er toe mede gezondheid te scheppen in zowel lichaam als geest.

 Hieronder vind je enkele tips:
-Drink voldoende water, water is de eerste natuurlijke hulp bij ontgiftiging.
-Geniet regelmatig van een massage, afvalstoffen worden beter afgevoerd, je gedachten komen tot  rust. Massage herstelt de harmonie tussen lichaam en geest.
-Beweeg en geniet van de natuur, het is één van de goedkoopste en gezondste manieren om te ontgiften.
-Neem regelmatig tijd om tot rust te komen. Wanneer je de kans geeft aan je lichaam om stil te staan, genieten jouw gedachten extra om te zuiveren en weer open te staan voor nieuwe creativiteit.
-Geniet van de zon.
Zorg dat je veel kwaliteitszonlicht krijgt, op je huid en via je ogen. Draag geen zonnebril want je klieren hebben, door je ogen, het volle kleurenspectrum van licht nodig om te functioneren en correct en efficiënt hormonen aan te maken. Leer iedere dag minstens 10 minuten naar de zon te staren. Gebruik geen zonnebrandcrème op je huid, UV licht is zeer belangrijk, naast andere voordelen creëert het onder meer vitamine D, een hormoon waaraan 90% van de westerse samenleving een tekort heeft. Zonnebrandcrèmes bevatten chemische stoffen die giftig worden onder de hitte van de zon en gemakkelijk geabsorbeerd worden door uw huid in je bloedbaan.
 

Zuivering van geest kan op drie verschillende manieren gebeuren.
De eerste manier is door de geest tot rust te brengen, want het is dikwijls de activiteit van onze geest die onzuiverheden voortbrengt. Door de geest tot rust te brengen verwijdert men die onzuiverheden: het is of men de geest dan op zijn natuurlijke toonhoogte afstemt. Men kan de geest met een vijver vergelijken: wanneer het water in de vijver onberoerd is, is de weerkaatsing helder en zo is het ook met de geest.
Wanneer de geest in beroering is kan er geen intuitie noch inspiratie helder in worden opgevangen. Maar zodra de geest tot rust is gekomen, vangt hij een helder beeld op, evenals de vijver wanneer het water onbewogen is. Deze toestand kan teweeg worden gebracht door het lichaam tot rust te brengen.
Door in een bepaalde houding te gaan zitten, wordt een bepaald resultaat bereikt. Mystici weten van verschillende manieren van in stilte te zitten en iedere manier heeft een bepaalde betekenis.

De tweede manier om de geest te zuiveren is door middel van de adem. Onzuiverheden van de geest kunnen uitgebannen worden door op de juiste manier adem te halen; daarom combineren de mystici ademhaling met een bepaald houding. De houding helpt de geest tot rust te brengen en de ademhaling helpt de geest te zuiveren; deze twee gaan samen.

De derde manier om de geest te zuiveren is door de geesteshouding, door de juiste houding ten opzichte van het leven. Dit is de morele weg en de Koninklijke weg naar de zuiverheid. Een mens mag dan ademhalen en in stilte zitten in ik weet niet hoeveel verschillende houdingen, maar als hij niet de juiste levenshouding (gezindheid) heeft, zal hij niet verder komen; want dit is de hoofdzaak.
 
 



 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...